Gestoofde prei met gekookte aardappels en vegi balletjes in

Gestoofde prei met gekookte aardappels en vegi balletjes in

Smulweb imageSmulweb

Een vegetarische twist aan de klassieker: gestoofde prei met aardappels en vegaballetjes. Geserveerd in een smeuïge tomatensaus, op smaak gebracht met verse tijm en citroensap.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Jumbo Tijm
  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gestoofde prei met gekookte aardappels en vegi balletjes in op tafel.

  1. Snijd de prei in ringen.
  2. Snipper de ui.
  3. Schil de aardappels en zet ze op.
  4. Fruit de ui en schep uit de pan. Bak nu de vegi balletjes. Na een minuut of zeven voeg je de gebakken ui en de tomatensaus toe. Laat zacht prutten.
  5. Breng in een grote bakpan een flinke scheut boter op temperatuur. Schud de gewassen prei, samen met een snuf tijm en zout, hierin en bak tien minuten. Voeg na een minuut of vijf een scheut water toe.
  6. Kruid de prei na de bereiding af met peper en een beetje citroen/limoensap. Goed proeven, want dit gerecht heeft wel wat zout nodig om goed op smaak te zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente