Prei met basilicum-yoghurtsaus

Prei met basilicum-yoghurtsaus

Smulweb imageSmulweb

Een verrassend recept: prei met een basilicum-yoghurtsaus. Gesmoord in honing, appelcider, zout en peper en afgetopt met knapperige geroosterde amandelen. Een perfect bijgerecht voor elke gelegenheid.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Prei met basilicum-yoghurtsaus op tafel.

  1. Verwijder de donkergroene stukken van de prei en snijd de prei in stukken van 3 cm.
  2. Smelt 40 gram boter in een pan. Roer de honing, appelcider, zout en peper erdoor. Voeg de prei toe en roer het geheel goed door. Laat het 10 minuten zachtjes gaar smoren in een afgedekte pan en roer af en toe.
  3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bordje.
  4. Neem de prei uit de pan en voeg de basilicum en de yoghurt of room toe. Schep de prei door de saus en laat het voorzichtig warm worden. Laat de saus op een zeer laag vuur met de prei doorwarmen.
  5. Neem de saus van het vuur en strooi de basilicum en de yoghurt erdoor. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  6. Schep de saus bij de prei en garneer het geheel met de geroosterde amandelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Prei