Vinaigrette recepten

Zelf Vinaigrette gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Vinaigrette recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Gebakken polenta met runderreepjes, rijst en salade

Gebakken polenta met runderreepjes, rijst en salade

foodcoach badge foodcoach

Gebakken polenta met runderreepjes, rijst en salade. Goudbruin gebakken, stukken polenta en malsgebakken runderreepjes. Reepjes paprika en smeuïge oesterzwammen geven het gerecht extra smaak. Serveer met rijst en sla.

60 min bereiden hoofdgerecht 1 personen

(0)

Ingrediënten

  • 70 g Maismeel voor polenta
  • 0.3333 tl Salie vers
  • 90 g Pandan rijst
  • 110 g Jumbo Ierse Runderreepjes
  • 1 snufjes Peper zwart
  • 125 g Oesterzwam
  • 2.75 tl Parmezaanse kaas
  • 0.25 stuks Gele paprika
  • 35 g Veldsla
  • 10 ml Vinaigrette
  • 1 tl Olijfolie
  • 225 ml Jumbo Ongezoet Amandeldrink

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Gebakken polenta met runderreepjes, rijst en salade op tafel.

  1. Breng de amandelmelk aan de kook.
  2. Voeg de polenta toe en breng weer aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zacht doorkoken en roer af en toe door.
  3. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper.
  4. Schep de polenta vervolgens in een 1-1,5 cm dikke laag van een schaal en strijk de bovenkant glad met een lepel. Laat afgedekt afkoelen.
  5. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Borstel de oesterzwammen af en scheur iets kleiner.
  7. Verwarm de helft van de olie in een wok en schroei de runderrreepjes hierin dicht.
  8. Voeg de salie, oesterzwammen en paprika toe en bak 4 minuten mee tot het vlees gaar is.
  9. Snijd de polenta in stukken van 5x5cm. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de polentastukken in 4 minuten goudbruin op hoog vuur. Keer halverwege om.
  10. Meng de sla met de vinaigrette.
  11. Serveer de rijst met de runderreepjes en de gebakken polenta.