Lamstajine met pruimen en sesam

Lamstajine met pruimen en sesam

Smulweb imageSmulweb

Deze Marrokaanse lamstajine is perfect voor de herfst. Dankzij de heerlijke kruiden en pruimen is het echt smullen. Serveer met couscous.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lamstajine met pruimen en sesam op tafel.

  1. Pel en hak de uien en de knoflooktenen fijn.
  2. Verhit de zonnebloem- of arachideolie en de roomboter en braad de stukken lamsschouder gedurende 5 minuten om en om aan.
  3. Voeg dan de gehakte ui en knoflook, de kurkuma en saffraan, het pijpje kaneel en het gemberpoeder en peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat dan 15 minuten zachtjes stoven.
  4. Voeg 1 liter water toe, roer door elkaar, breng weer aan de kook, zet het vuur dan laag, doe het deksel op de pan en laat 1 1/2 uur zachtjes koken.
  5. Doe in een andere pan de pruimen, de honing, de suiker, het kaneelpoeder, een paar eetlepels van het kookvocht uit de pan met lamsvlees en 3 eetlepels water en breng aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat 10/15 minuten zachtjes koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Pruimen