Warme zalmmousse in spinazieblaadjes

Warme zalmmousse in spinazieblaadjes

Smulweb imageSmulweb

Geniet van de zalmmousse in spinazieblaadjes. Heerlijke gepureerde zalm met slagroom en citroensap. Afgetopt met malse bollen van zalmeitjes. Perfect voorbereid met de warme en koude ijsmethode en daarna gebakken voor een heerlijke en zachte textuur.

25 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Zalm Eitjes

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Warme zalmmousse in spinazieblaadjes op tafel.

  1. Voorbereiden (kan 6 uur voor serveren): pureer de zalm in de keukenmachine tot een glad mengsel en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Schep het mengsel in een grote kom. Vul een nog grotere kom met geschaafd ijs en wat ijskoud water. Zet de kom met de zalmpuree in de grotere kom met ijs.
  2. Klop de slagroom tot hij net stijf begint te worden. Spatel de slagroom voorzichtig door de vispuree, voeg pas weer nieuwe slagroom toe als het vorige helemaal is opgenomen. De mousse moet zo dik zijn dat hij zijn vorm behoudt als je hem zou spuiten (u hebt misschien niet alle slagroom nodig). Zet de mousse in de koelkast.
  3. Blancheer mooie, hele spinazieblaadjes 30 seconden in ruim kokend water met zout, dompel ze direct in ijskoud water en laat ze op een doek uitlekken.
  4. Bedek de bodem en zijkanten van 6 ingevette soufflébakjes met spinazieblaadjes, laat er ook een paar over de rand hangen.
  5. Spuit de mousse met een spuitzak met gladde spuitmond in de vormpjes. Klop met de vormpjes op het werkvlak, zodat de mousse goed in de vormpjes zakt. Maak met een theelepel een holte in het midden van de mousse en schep hierin de zalmeitjes. Bedek ze weer met wat mousse. Vouw de overhangende spinazieblaadjes over de mousse en dek de vormpjes af met ingevet aluminiumfolie.
  6. Zet de vormpjes in een braadslede en schenk kokend water in de braadslede tot halverwege de vormpjes.
  7. Bak de mousses ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden tot ze net stevig aanvoelen als je er iets op drukt.
  8. Laat ze uit de braadslede 5 minuten rusten en stort ze dan op voorverwarmde borden.
eet smakelijk