Tomatensoepapart maar oh zo lekker stap voor stap

Tomatensoepapart maar oh zo lekker stap voor stap

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke tomatensoep met gehaktballetjes is een echte combinatie van smaken. Het zacht gekookte vlees in de soep vormt een perfecte match met de zachte en sappige tomaten. Een heerlijke soep die zeker zal zorgen voor een volle en voldane maag.

120 min bereiden

soep

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Peterselie gedroogd
  • 1 el Tijm vers
  • 1000 ml Water
  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tomatensoepapart maar oh zo lekker stap voor stap op tafel.

  1. Meng één eetlepel zeezoutkristallen, een halve eetlepel gemalen nootmuskaat en een halve eetlepel gemalen witte peper door 500 gram rundergehakt. Draai hier vervolgens één voor één balletjes van ongeveer 2 centimeter in diameter.
  2. Schil de uien en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de steeltjes van de bos peterselie weg en snijd de rest grof. Snijd de rode paprika doormidden, verwijder het zaadhuis en snijd in kleine stukjes. Haal de groene steeltjes van de tomaten weg en was de tomaten goed.
  3. Doe de tomaten in een grote soeppan en voeg 1 liter water toe. Verhit de pan op middelhoog vuur en laat de tomaten stuk koken met de deksel op de pan. Maak de tomaten vervolgens klein.
  4. Voeg de uien en paprika toe aan de pan en voeg voorzichtig de gehaktballetjes toe. Voeg vervolgens een fles wijn toe, pers de limoenen erboven uit, voeg 6 eetlepels goede kwaliteit olijfolie en 6 eetlepels balsamicoazijn toe. Breng op smaak met suiker, majoraan en tijm.
  5. Kook de soep zonder deksel op de pan tot de tomaten gaar zijn en de kleurstoffen afscheiden. Voeg eventueel geconcentreerde tomatenpuree toe als de tomaten minder rijp zijn. Laat de soep vervolgens nog 3 uur rustig pruttelen tot er ongeveer 2 liter water is verdampt en de soep geconcentreerder is geworden.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie en room toe. Roer goed door en voeg indien nodig peper en zout toe naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees Fruit Sauzen Kruiden