De beste beschuit stuiters

De beste beschuit stuiters

Smulweb imageSmulweb

Deze zelfgemaakte gehaktballen zijn het perfecte comfort food. Goede kwaliteit gehakt, Tabasco-saus, Worcestershiresaus en tomatenketchup maken deze gehaktballen extra lekker. Serveer met een flinke schep jus en je hebt een topmaaltijd!

15 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke De beste beschuit stuiters op tafel.

  1. Haal het Gehakt uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Snijd de uien fijn, 2-3 millimeter (niet in de keukenmachine! Wordt de ui bitter van) en zet weg.
  3. Snijd de korsten van het wittebrood en doe het brood in het kommetje met melk om te weken. Neem het geweekte brood en knijp goed uit tot een bal, leg de bal wittebrood apart.
  4. Zet de rest van de ingrediënten klaar.
  5. Neem de grote kom en doe hierin het gehakt, maak een kuil in het midden en breek de 2 a 3 eieren in het kuiltje, voeg het geweekte wittebrood toe of een flinke berg Paneermeel.
  6. Voeg vervolgens de kruiden en de Tabasco, Worcestershiresaus en de Ketchup toe. Kneed alles goed door met schone handen.
  7. Rol ruime handen van het gehakt (±125 gram per stuk), knijp tot een stevige bal en druk deze goed aan. Plet de bal iets en leg hem op een schaal. Herhaal dit nog 7 keer tot alle gehakt op is.
  8. Laat de ballen minimaal 15 minuten rusten.
  9. Verhit boter in een braadpan op een MIDDEL-hoog vuur. Niet alleen bakken met olie, want dan krijg je niet die super jus!
  10. Voeg de gehaktballen toe en schud de pan zodat de ballen niet vastkoeken. Bak de ballen bruin rondom door ze af en toe te draaien. Voeg de bouillon of het runderbouillonblokje toe met wat water. Zet het vuur lager, doe de deksel schuin op de pan en laat 10-15 minuten sudderen.
  11. Serveer direct of warm op en geniet van de heerlijke gehaktballen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees