Ideale basis gehakt saus

Ideale basis gehakt saus

Smulweb imageSmulweb

Een gehaktsaus die je op veel manieren kan toepassen. Ideaal om van tevoren te maken. Maak er bijvoorbeeld lasagne mee, eet het met spaghetti of gebruik het als basis voor een pizza. Het kan allemaal.

15 min bereiden

bijgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ideale basis gehakt saus op tafel.

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de uien in stukjes van ca. 3-4 millimeter en zet apart. Zet de rest van de ingrediënten klaar.
  2. Verhit de braadpan op middelhoog vuur met boter/olie of een combinatie van beide. Voeg de uien toe en pers de knoflookteentjes erbij. Bak tot de ui lichtgeel is.
  3. Voeg het gehaktmengsel toe, samen met zout en peper. Roer het gehakt los met een houten lepel. Zorg dat er geen brokken ontstaan en blijf het gehakt roeren op een niet te hoog vuur. Voeg eventueel vet en kookvocht af.
  4. Als al het gehakt bruin is, zet je het vuur lager en voeg de Ketjap en tomatenketchup toe. Roer alles goed door en laat even sudderen. Proef en voeg eventueel meer ketchup, Ketjap, zout en peper toe naar smaak.
  5. Bewaar de hoeveelheid die je niet gebruikt in diepvriesdozen en schrijf de bereidingsdatum erop. Bewaar in de diepvries voor later gebruik.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen