Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Vanillecakejes met limoenglazuur op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Verdeel 12 papieren vormpjes over de holletjes in een muffinblik.
- Klop in een kom de boter met de suiker romig.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel luchtig.
- Meng er de melk en een mespunt zout door.
- Zeef het meel erboven en meng alles tot een glad beslag.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met de punt van een mes uit. Meng het vanillemerg door het beslag.
- Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de cakejes 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Boen de limoen goed schoon en rasp de schil boven een kommetje.
- Meng in een ander kommetje de poedersuiker met het limoenraspsel.
- Voeg het limoensap druppelsgewijs toe
- het glazuur mag niet te vloeibaar zijn.
- Bestrijk de cakejes met het glazuur en laat drogen.