Consomme double royal

Consomme double royal

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker uit de Franse keuken: Consommé Double Royal. Rijke bouillon met groenten en sappig schenkelvlees. Voeg voor de kervelsoep de mergpijp toe en maak af met nog wat zout, nootmuskaat en peterselie.

120 min bereiden

voorgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water
  • 50 g Knolselderij
  • 1 Mergpijp

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Consomme double royal op tafel.

  1. Snijd het wit van de schoongemaakte prei fijn. Schil het stukje knolselderij, en de ui, schrap de wortel. Snijd de ui in ringen en het overige in blokjes, rooster dit (niet te donker) in een anti-aanbakpan zonder boter (vet). Snijd het gepelde knoflookteentje in vieren evenals de ontvelde en ontpitte tomaten.
  2. Zet het schenkelvlees in koud water op (1-1/2 ltr.) en laat aan de kook komen (voor de kervelsoep de mergpijp mee laten trekken). Schep met de schuimspaan het schuim eraf en doe het zout erbij (1-1/2 theel.). Doe nu alle groenten in de bouillon.
  3. Zet de deksel op de pan en laat 120 tot 180 minuten alleen maar trekken, tegen de kook aan (kleinste pitje) te hoog maakt de bouillon bitter!. Doe in een andere pan de gehakt (in plukjes) en giet daar de afgevette bouillon op door een fijne zeef. Laat het gehakt 10 tot 15 minuten trekken (niet koken) en schep (schuimspaan) eruit als het boven komt drijven.
  4. Voor de kervelsoep: Kervel wassen, kleinsnijden, en droogslaan in een oude theedoek (die niet naar wasmiddel ruikt). Voeg de mergpijp toe aan de bouillon en laat meekoken. Haal de mergpijp eruit en voeg de kleingesneden kervel toe. Maak af met nog wat zout, nootmuskaat en peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep