Baars met peterseliesaus

Baars met peterseliesaus

Smulweb imageSmulweb

Gebruik deze methode voor de perfecte baars! Maak de vis schoon en bak deze in olijfolie. Bereid een romige peterseliesaus met melk en maizena en breng op smaak met zout en peper. Serveer de baars en saus samen en geniet van de smaakvolle combinatie!

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Baars met peterseliesaus op tafel.

  1. Maak de vis schoon door hem eerst 3 minuten in kokend water onder te dompelen. Zorg dat je alle vinnen verwijdert en spoel de vis goed schoon, inclusief de ruggengraat.
  2. Maak vervolgens een incisie van aars tot kop. Verwijder de inhoud en de kieuwen en spoel de vis opnieuw goed af onder koud water.
  3. Doe ruim olijfolie in een koekenpan. Bak de vis hierin aan beide zijden ca. 5 minuten.
  4. Meng de maïzena volgens de instructies op het pakje met een beetje van de afgemeten hoeveelheid melk. Verwarm de rest van de melk in een pan. Voeg de peterselie toe net voordat de melk aan de kook komt.
  5. Haal de melk van het vuur en roer het maïzenapapje erdoorheen. Zet de melk terug op het vuur en roer tot de saus zich verdikt. Breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk