De ultieme boeuf (stroganoff)

De ultieme boeuf (stroganoff)

Smulweb imageSmulweb

De ultieme boeuf stroganoff. Het vlees wordt gemarineerd in ui, paprikapoeder en zout. Dit recept heeft een geheime, extra stap om het gerecht naar het volgende niveau te brengen. De champignons, tomatenpuree, room en runderbouillon geven de saus extra smaak. Serveer warm!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke De ultieme boeuf (stroganoff) op tafel.

  1. Proef je glas wijn, althans de inhoud van je glas.
  2. Snipper de ui middelfijn. Snijd de biefstuk/Ossenhaas/Entrecote in stukjes van ca. 3 tot 4 cm, en wrijf de stukjes in met zout, peper en paprikapoeder naar smaak. Voeg de gesnipperde ui toe aan het vlees en schep om. Zet de schaal vlees, op kamertemperatuur, weg voor minimaal een half uur.
  3. Snijd de ui fijn. Maak de Champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de Champignons ca. 10 minuten in water met zout en een paar druppels citroensap. Laat ze even uitlekken en zet weg voor later. Roer de Tomatenpuree door de bouillon.
  4. Neem de pan en smelt hierin de ROOM boter, voeg de ui toe en de uitgeperste teen knoflook en kleur de ui licht, voeg nu de bloem toe en roer goed. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan het bloem/uien/knoflook mengsel terwijl je goed blijft roeren. Laat het geheel 15 minuten trekken op een laag vuur.
  5. Voeg bij de Bouillon/basissaus nu de Champignons en de room toe en eventueel een scheut Vodka/Cognac. Houd de Stroganoff Saus nu warm.
  6. Neem de Steelpan en doe hierin ROOM boter en laat smelten op middelhoog vuur. Voeg de stukken vlees toe en blus af met een scheut Vodka of Cognac. Het vlees bak je snel bruin. Voeg het vlees bij de Stroganoff Saus en meng alles goed. Voeg eventueel zout, peper of paprikapoeder toe naar smaak.
  7. Serveer en smullen maar! Eet & Geniet!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Boeuf stroganoff