- 375 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke De ultieme sate - pinda saus op tafel.
- Snijd de ui echt klein, met een scherp mes (niet met de keukenmachine!). Zet alle overige ingrediënten klaar.
- Neem de pan met dikke bodem en zet deze op een gemiddeld vuur, voeg de olie toe (niet teveel! Uit de pindakaas komt ook veel olie!). Voeg de klein gesneden ui toe en pers er de knoflook bij, even aanfruiten en nu neem je de pan van het vuur.
- Voeg de pindakaas toe, de sambal (naar smaak
- vaak is een theelepel sambal Badjak voldoende), de paprikapoeder en een scheut Ketjap toe. Plaats de pan weer op het, niet te hoge, vuur. Roer alles goed door, door de warmte wordt de pindasaus in wording vanzelf steeds dunner en komt de pinda-olie vrij.
- Als de saus de juiste dikte lijkt te hebben bereikt, giet dan een scheut water in de pan en roer goed door. De saus gaat nu 'schiften', en dat is de bedoeling! De saus wordt nu heel donker en weer dik. Herhaal deze stap indien de saus nog niet dik genoeg is. Door het 'schiften' worden de smaken veel intenser en anders. Nu kan je het vuur uitzetten en de saus later afmaken, of direct de saus afmaken voor gebruik.
- Voeg meer water toe aan de saus totdat de saus de door jou gewenste dikte heeft. Opdienen en smullen! Tip: Houd de saus warm op de grill van de BBQ of warmhoudplaatje en voeg indien nodig water toe en roer tot de gewenste dikte.