Zoete poffertjes

Zoete poffertjes

Smulweb imageSmulweb

Met dit zoete poffertjes recept maak jij de lekkerste poffertjes. Bloem, boekweitmeel, melk, ei en gist vormen de basis. Het beslag laat je zo'n uur rijzen. Bak ze in een poffertjespan, serveer met je favoriete toppings en smullen maar!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zoete poffertjes op tafel.

  1. Zeef boekweitmeel, bloem en zout in een kom. Los de gist op in 1,5 dl melk en roer de suiker erdoor.
  2. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk hierin het gistmengsel. Roer met een garde vanuit het midden het gistmengsel door het bloemmengsel en voeg al roerend het ei en de rest van de melk toe.
  3. Laat het beslag, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plaats circa 1 uur rijzen. Roer het beslag na het rijzen niet meer door.
  4. Bestrijk een hete poffertjespan met gesmolten boter. Schenk het beslag in de kuiltjes, vul ze voor 3/4 deel. Bak de poffertjes aan één kant goudgeel.
  5. Keer ze met behulp van een vork en bak ook de andere kant goudgeel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Poffertjes