Schorseneren gembersoep

Schorseneren gembersoep

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze zijdezachte schorseneren gembersoep vol kerrie en een beetje pit. Het ziet er exotisch uit, maar is heel eenvoudig te maken. Proef de dagelijkse inspiratie!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Schorseneren gembersoep op tafel.

  1. Kook de schoongeboende, gewassen en nog niet geschilde schorseneren 10 minuten in ruim kokend water waarin een scheutje azijn of melk is toegevoegd.
  2. Snipper intussen de uien en rasp de geschilde gember fijn.
  3. Giet de schorseneren af en doe plastic handschoenen aan om de zwarte velletjes eraf te trekken.
  4. Smelt de boter, fruit de uien en gember 10 minuten zachtjes. Voeg de kerrie toe.
  5. Snijd de schorseneren in stukjes van 5 centimeter en bak ze met de overige ingrediënten mee.
  6. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep nog vijf minuten zachtjes doorkoken.
  7. Pureer de soep en voeg de melk toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
eet smakelijk