Gerookte sneeuwbal

Gerookte sneeuwbal

Smulweb imageSmulweb

De Gerookte sneeuwbal is een ideaal gerecht voor een borrel of lichte lunch. Garnalen, zure room, dille en citroen zijn de basis van deze heerlijke lekkernij. De gerookte zalm maakt het af!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gerookte sneeuwbal op tafel.

  1. Pel de garnalen en hak ze grof. Schil de komkommer en snijd deze in stukjes.
  2. Doe de garnalen, komkommer, zure room, dille en citroen in een blender en mix met korte pulsen tot een grove pasta.
  3. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  4. Bekleed 4 kleine ingevette souffléschaaltjes of timbaaltjes met gerookte zalm, waarbij de zalm over de randen moet hangen.
  5. Verdeel het garnalenmengsel over de bakjes en vouw de zalm erover dicht.
  6. Dek de bakjes af met huishoudfolie en laat ze 1 nacht in de koelkast opstijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden