Zigeuner zuurkool

Zigeuner zuurkool

Smulweb imageSmulweb

Zigeuner zuurkool, gerookt spek en salami vormen de basis voor dit heerlijk ovengerecht. Dit is één van de gerechten die je makkelijk voorbereidt en aftopt met wat er die dag vers te krijgen is. Proef de zee aan smaken!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zigeuner zuurkool op tafel.

  1. Bak de dobbelsteentjes gerookt spek uit in een eetlepel boter.
  2. Verwijder de zaadjes uit de paprika, snipper deze samen met de ui.
  3. Doe vervolgens de zuurkool, de jeneverbessen, de witte peperkorrels, de tomatenpuree en de paprika- en uisnippers in een pan met een dikke bodem en voeg de rode peper in zijn geheel toe.
  4. Laat dit alles 3 uur op een klein pitje sudderen.
  5. Voeg daarna de dobbelsteentjes salami, de dobbelsteentjes uitgebakken spek en de stukjes appel toe.
  6. Neem tenslotte voor het serveren de rode peper uit de pan en voeg de witte wijn toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool