- 1200 ml Water
- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke De lekkerste rijst op tafel.
- Schil de ui en snijd in 4 parten.
- Neem de maatbeker en doe hierin de benodigde hoeveelheden kopjes heet water en het runder bouillonblokje, zet weg voor later gebruik.
- Neem de pan en zet deze op een gemiddeld vuur, boter erin en wachten tot deze is gesmolten (mag niet bruin worden!). Doe nu de rijst erbij en de in vieren gesneden ui. Temper het vuur ietwat en strooi er wat zout bij, niet teveel want straks komt er nog een bouillonblokje. Roer de rijst continu (noemen we tegenwoordig roerbakken)en blijf roeren totdat de rijst een knisperig geluid maakt en lichtgeel is gekleurd.
- Giet de bouillon die je hebt klaargezet er nu bij. Roer nogmaals goed en zet de pan met de deksel erop op een laag vuur. Laat de rijst gaar worden.
- Geregeld checken en zodra het water bijna opgekookt is proeven. Als de rijst nog net niet gaar is, is het goed en neem je de pan van het vuur.
- Wikkel de pan in 1 of 2 theedoeken en zet deze in bed. Het beste werkt het als je de pan op een kussen plaatst, er een kussen bovenop legt en het (donzen) dekbed eroverheen drappeert. De rijst gaart nu mooi en blijft zeker 3 uur heet!
- Eet & geniet!