My own hamburger (cheese hawaii of speciaal)

My own hamburger (cheese hawaii of speciaal)

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen hamburger met tartaar, ui, worcestershiresaus, peper, zout en knapperig gebakken ui. Beleg met tomaat, ijsbergsla, zoetzure plakken en saus naar keuze. Perfect voor op de BBQ of in een grillpan.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Uienringen

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke My own hamburger (cheese hawaii of speciaal) op tafel.

  1. Meng de tartaar met de ui, peper en zout, worcestershiresaus en de dooiers. Kneed goed door elkaar. Voeg als laatste beetje bij beetje de bloem toe aan de tartaar om extra stevigheid te creëren. Kruidt hoog op smaak.
  2. Vorm van de tartaar 4 burgers, druk ze goed aan en bewaar ze minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Maak een grillpan heet en bak de hamburgers om en om.
  4. Snijd de broodjes open en grill de binnenzijde even mee. Grill uiringen even krokant bruin aan.
  5. Voor een baconburger, maak de tartaar aan met fijngesneden bacon. Bak de 4 resterende plakjes bacon uit met de hamburgers. Voeg eventueel kaas/ananas/gebakken ei toe.
  6. Snijd de krop ijsbergsla in dunne reepjes en de tomaten in plakjes.
  7. Beleg de onderste helft van de broodjes met sla, tomaat, hamburger en zoetzure plakken. Voeg naar smaak ketchup, mayonaise, currysaus of hamburgersaus toe.
  8. Plaats de bovenste helft van de broodjes op het geheel. Serveer de burger direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees