Albondigas con ajo y tomate (gehaktballetjes met knoflook en

Albondigas con ajo y tomate (gehaktballetjes met knoflook en

Smulweb imageSmulweb

Betoverende albondigas met een knof- en tomatensmaak. Perfect voor het hele gezin om je mee te wagen, dit is een traditioneel Spaans recept dat je moet proberen.

45 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 170 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Albondigas con ajo y tomate (gehaktballetjes met knoflook en op tafel.

  1. Maak in een kom het gehakt aan met broodkruim, zout en peper. Voeg 1 teentje knoflook, nootmuskaat en eieren toe.
  2. Maak balletjes ter grootte van een walnoot en wentel deze door het bloemmengsel.
  3. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui en paprika tot ze zacht zijn. Braad de gehaktballetjes al omscheppend rondom aan.
  4. Voeg de resterende knoflook, tomaten, tomatenpuree, wijn en bouillon toe. Laat de balletjes afgedekt ca. 30 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
  5. Strooi er zout, peper en peterselie bij. Voeg wat suiker toe als de saus te zuur is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden