Bijzondere ratatouille nicoise die zeer eenvoudig is

Bijzondere ratatouille nicoise die zeer eenvoudig is

Smulweb imageSmulweb

Deze bijzondere Nicoise ratatouille is makkelijk te bereiden. Stoven is het idee, in olijfolie met groenten als aubergines, courgettes, tomaten, paprika en uien. Met knoflook, bouquet garni en peper wordt de smaak versterkt. Serveer zoals de Fransen!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bijzondere ratatouille nicoise die zeer eenvoudig is op tafel.

  1. Schil de uien en snijd in dunne ringen. Snijd de aubergines en de courgettes zonder te schillen. Snijd de tomaten in stukken en de paprika's, waarvan tevoren de zaadlijsten zijn verwijderd, in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg eerst de uienringen toe en 1 minuut later alle stukken groenten, met de tenen knoflook, het bouquet garni, zout en peper. Leg er een deksel op. Laat 1 uur tot 1 uur en 30 minuten stoven.
  3. Haal het deksel er halverwege de bereiding af als er te veel vocht in de pan is.
  4. Verwijder het bouquet garni voor het serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje