- 0.25 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Bruine bonensoep op tafel.
- Was de bonen en verwijder de lelijke exemplaren. Week de bonen in 2 liter water met zout gedurende 12 uur.
- Breng de bonen met het weekwater, bouillontablet, selderij, peterselie, knolselderij, laurierblad, peperkorrels, kruidnagel, bonenkruid en majoraan aan de kook en laat in tenminste 1 uur zachtjes gaar koken.
- Bak de dobbelsteentjes spek in een koekenpan op matig vuur rustig uit. Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
- Doe ui snippers en blokjes selderij in de pan en fruit ze in het hete spekvet tot ze goudbruin zijn. Roer er de bloem door en laat deze meefruiten tot hij lichtbruin gekleurd is.
- Giet het kookvocht van de bruine bonen met grote scheuten tegelijk erop en blijf in het mengsel roeren tot het een soepje is.
- Verwijder het laurierblad uit de bonen en wrijf ze door een zeef, foodprocessor of keukenmachine. Voeg kookvocht, de spekjes en de prei toe.
- Breng de soep roerend aan de kook en laat hem nog tien minuten met de deksel op de pan zachtjes doorkoken.