Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebakken paprikas op zn grieks op tafel.
- Was de paprika's en dep ze droog. Pel de ui en knoflookteentjes en snijd ze klein. Overgiet de tomaten met kokend water, ontvel ze en hak ze fijn. Verwarm de oven voor op 225 C.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de paprika's aan alle kanten aan, maar laat ze niet bruin worden. Haal de paprika's uit de pan en houd ze apart.
- Verhit de resterende olijfolie in de pan. Fruit de uitjes en de knoflook. Roer er de stukken tomaat door, draai het vuur wat hoger en bak ze mee. Roer de tomatenpuree los met 3 dl. water en voeg dit toe. Laat de saus afgedekt circa 5 minuten pruttelen.
- Was de dilletakjes en dep ze droog. Hak ze grof en schep de dille door de saus. Maak de saus op smaak af met peper en zout en schep het in een ovenschaal. Schik de paprika's in de saus. Plaats de schaal circa 15 minuten middenin de oven.
- Rasp de kefalogravierakaas grof. Verbrokkel de feta. Bestrooi de ovenschaal met de kazen en zet hem nog 5 minuten terug in de oven.