Empanada’s met maïsdip

Empanada’s met maïsdip

Wat eten we imageWat eten we

Pimp je Empanada's en maak er een feestje van! Serveer ze met een zoete en romige maïsdip voor een extra kick. Oven heet, bakplaat bekleed, gehakt mixen met tomatenpuree en burritomix, maïs erbij, uitrollen, rondjes uitsteken, vullen, dichtvouwen met de vork, in de oven. Maak de limoen- en komkommersalade, meng de crème fraîche met geraspte limoenschil en maïs, dip en geniet!

50 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

739 kcal/pp

(2)

  • 400 g pizzadeeg (rol, koeling)
  • 1 deegroller
  • 1 uitsteekring (ø 8 cm)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Empanada’s met maïsdip op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit 1 el olie in een hapjespan. Verwijder het vel van de saucijzen en bak het vlees rul. Breek het met een houten lepel in stukjes. Voeg de tomatenpuree en burritomix toe en bak 1 min. mee. Giet de maïs af, voeg de helft toe en bak 5 min. mee.
  2. Rol intussen het deeg uit. Rol het met een deegroller iets uit. Steek met de uitsteekring 15 rondjes uit het deeg. Schep met een eetlepel het gehaktmengsel op elk rondje. Vouw het deeg tot halve maantjes en druk de randen met een vork goed dicht. Verdeel over de bakplaat en bak in 20 min. in de oven gaar.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de rest van de maïs in 10 min. Schep de crème fraîche in een bakje. Boen de limoen schoon, rasp er de groene schil boven en pers er de helft van de limoen over uit.
  4. Snijd intussen de tomaten in vieren, halveer de partjes en doe in een kom. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, snijd in blokjes van 2 cm en voeg toe. Pers er de rest van de limoen over uit en besprenkel met 2 el olie. Breng op smaak en schep om.
  5. Schep de maïs door de crème fraîche en breng op smaak. Serveer de empanada’s met de maïsdip en salade.

Tip! Gebruik eventueel in plaats van een steekring een mok of glas met dezelfde diameter.
Tip Ook lekker met chimichurri. Kijk voor het recept op jumbo.com bij ‘Kipkluif met chimichurri’

eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit