Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Witte dame blanche ijstaart

Witte dame blanche ijstaart

magazine badge magazine

Verleidelijk en romig, een ijstaart met de smaak van witte chocolade en bokkenpootjes. De taart is bedekt met chocopasta, fijngehakte chocolade en eetbare bloemen. Heerlijk om nog even van te snoepen na het diner!

140 min bereiden dessert 4 personen

(1)

Ingrediënten

  • 1 l vanilleschepijs
  • 100 g Bokkenpootjes
  • 100 g Chocopasta wit
  • 80 g crispy witte chocolade
  • 0.5 bakje eetbare bloemen
  • 1 springvorm (ø 15 cm)
  • 1 bakpapier

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witte dame blanche ijstaart op tafel.

  1. Haal het ijs uit de vriezer en laat in ca. 10 min. zacht worden. Bekleed intussen de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Hak de bokkenpootjes grof en roer door het ijs. Doe het ijs in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  3. Laat in minimaal 1 uur weer opstijven in de vriezer. Snijd het ijs los van de rand van de springvorm met een warm, scherp mesje en verwijder de rand.
  4. Bestrijk de ijstaart met een mes rondom met slordige pieken chocopasta, zodat het ijs overal bedekt is. Hak de chocolade fijn en verdeel over het ijs, ook tegen de zijkanten.
  5. Zet minimaal 1 uur terug in de vriezer. Garneer met de eetbare bloemen.