Nachos especial

Nachos especial

Smulweb imageSmulweb

Nachos especial zijn de perfecte avondsnack. Pimp je tortilla chips op met kaas, guacamole, chili bonen, rode saus, zure room, en klaar is kees! Perfect voor elke gelegenheid.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2.5 Avocado
  • 200 g Chilibonen in tomatensaus
  • 15 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Nachos especial op tafel.

  1. Giet het meeste van de chilisaus waar de bonen in zitten weg. Prak de rest van de bonen en saus tot een egale massa en doe de bonensmurrie in een pannetje. Zet opzij.
  2. Maak de guacamole door de avocados fijn te prakken. Voeg ongeveer 1/3 van de seasoning mix en een scheutje citroensap toe om op smaak te maken. Proef even en voeg niet te veel seasoning mix en zout toe. Zet de guacamole eventueel terug in de koelkast met de pitten erin tegen verkleuring.
  3. Maak de ui schoon, halveer en snijd de helften in de lengte in maantjes.
  4. Zet de bonen op een zacht vuurtje en laat onder af en toe omscheppen warm worden.
  5. Verhit de oven voor op de hoogste grillstand. Verhit een beetje olijfolie in een kleine koekenpan en kleur de ui, champignons, knoflook en peper even aan. Schep ze over op een bord en laat eventueel vrijgekomen vocht weglopen.
  6. Bedek de ovenschaal/pizzaplaat met een gedeelte van de chips en strooi daar wat kaas op. Scheur de plakjes kaas in stukken. Schep wat van het groentemengsel over de kaas, daarop weer wat chips, enz., eindig met kaas. Zet het geheel kort onder de gril tot de kaas gesmolten is.
  7. Lepel er dan snel kwakjes rode saus, zure room en guacamole over en schep de bonen er tenslotte bij. Snel opdienen en aanvallen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Mexicaans