Gegratineerde romige stamppot zuurkool met rundvlees

Gegratineerde romige stamppot zuurkool met rundvlees

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde romige stamppot zuurkool met rundvlees. Een oer-Hollandse klassieker maar dan net even anders! Met crème fraîche en een laagje kaas wordt het echt een feestje. Serveer met wat mosterd en Augurkjes en geniet van deze heerlijke stamppot.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gegratineerde romige stamppot zuurkool met rundvlees op tafel.

  1. Braad het rundvlees op je eigen manier en laat het gaar sudderen.
  2. Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook glazig (niet bruin laten worden!). Voeg de appelsnippers toe en bak deze even mee.
  4. Doe dan de zuurkool, laurier, jeneverbessen, zwarte peper en de honing of suiker toe en roer alles goed door. Giet de wijn erbij en breng de zuurkool aan de kook.
  5. Laat de zuurkool op een laag vuur in een open pan in plm. 20 minuten gaar worden. Het vocht moet dan verdwenen zijn. Voeg eventueel nog wat wijn toe als de zuurkool te droog dreigt te worden. Verwijder het laurierblaadje en de jeneverbessen.
  6. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes. Kook de aardappels gaar in weinig water met zout. Giet de aardappels af in een vergiet.
  7. Doe de aardappels weer terug in de pan. Doe de crème fraîche erbij en stamp de aardappels fijn.
  8. Snijd het vlees in grove stukken (jus wordt niet gebruikt). Roer de zuurkool en het rundvlees door de aardappelpuree.
  9. Doe de zuurkool in een vuurvaste schaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schotel plm. 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden zodat er een mooi bruin korstje op komt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Zuurkool Zuurkoolstamppot