Tajine met kipfilet en olijven

Tajine met kipfilet en olijven

Smulweb imageSmulweb

De perfecte tajine met kip en olijven. De smaakvolle kip is goudbruin gekrokant gebakken met olijfolie. Het gerecht is een symfonie van kruiden zoals kurkuma en karweipoeder, verse citroenrasp en een heerlijke saus van olijven, ui en knoflook. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tajine met kipfilet en olijven op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in grove blokjes en braad ze aan alle zijden goudbruin en krokant in de olijfolie. Schep het vlees uit de pan.
  2. Fruit de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook aan in het braadvet van de kip.
  3. Voeg de bouillon, citroenrasp, citroensap, tomaatstukjes, kurkuma, karweipoeder, peper en zout erbij en breng dit alles roerend aan de kook.
  4. Schep dan de kipblokjes er weer bij en breng het weer aan de kook.
  5. Laat nu met een deksel op de pan, op matig vuur in ca. 30 minuten stoven.
  6. Meng nu de bloem met een scheutje water en roer dit door de saus.
  7. Voeg de olijven toe en blijf roeren tot de saus is gebonden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Gevogelte