Izmir kofte

Izmir kofte

Smulweb imageSmulweb

Vandaag op het menu: Izmir kofte. Gebruik de mixer om het gehakt, knoflook, ui, brood, ei, peterselie, kruiden en specerijen te kneden tot een stevig geheel. Maak ovalen balletjes en bak ze bruin, met daarna aardappelen, paprika, tomatenpuree en tomaten. Serveer met brood en smakelijk eten (Afiyet olsun)!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Izmir kofte op tafel.

  1. Meng het gehakt met de knoflook, ui, het uitgeknepen brood, het ei, het gehakte peterselie, zout, peper en de komijn. Kneed alles goed door, dit kan ook met de mixer (met deeghaken).
  2. Maak kleine ovalen balletjes van het gehakt, zo groot als je hand. Rol ze even door de bloem en bak ze om en om bruin, haal ze daarna uit de pan.
  3. Bak in dezelfde pan de aardappelen en paprika, voeg daarna de tomaten en tomatenpuree (salca) toe. Laat dit een paar minuten stoven en voeg er dan nog wat zout, peper en suiker aan toe. Breng het geheel aan de kook.
  4. Doe vervolgens de kofte in de saus en laat het ongeveer een uur op een kleine pit stoven.
  5. Afiyet olsun.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen