Klassieke huzarensalade

Klassieke huzarensalade

Smulweb imageSmulweb

Er gaat niets boven een klassieke huzarensalade, volgens traditioneel Nederlands recept. In deze rijke en smaakvolle salade vind je een combinatie van mals vlees en frisse groenten en aardappelen. Zet ‘m op tafel tijdens een familieverjaardag en geniet.

45 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Bieslook
  • 680 g Cornedbeef

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Klassieke huzarensalade op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ook in blokjes. Snipper de uien.
  2. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder een koude kraan, pel ze en snijd ze in blokjes. Snijd ook de augurken en het vlees in kleine blokjes.
  3. Roer de mayonaise met de crème fraîche en fijngesneden kruiden door elkaar. Kook de aardappelblokjes in water met zout voor ongeveer 3 minuten. Voeg hier de ui, knoflook, azijn en suiker aan toe. Breng alles nog een keer aan de kook. Giet dan direct af in een vergiet. Laat het geheel goed uitlekken en wat afkoelen.
  4. Voeg de blokjes appel, ei, cornedbeef of ander vlees en augurk bij de aardappelblokjes. Voeg het mayonaise mengsel toe en roer door elkaar met een houten lepel.
  5. Breng de klassieke huzarensalade op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Leg dan de slablaadjes op een platte schaal en verdeel de salade erover. Garneer met halve eieren, plakjes tomaat, augurkjes, eventueel wat plakjes vleeswaren en zure uitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Huzarensalade