Romige gebonden champignonsoep

Romige gebonden champignonsoep

Smulweb imageSmulweb

Met deze romige gebonden champignonsoep waan je jezelf even in een chique restaurant. De soep is super makkelijk te maken en zit boordevol smaak. Snel aan de slag en smullen maar!

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige gebonden champignonsoep op tafel.

  1. Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Maak de champignons schoon. Snijd het grootste deel in grove stukken. Bewaar wat champignons voor de garnering (in plakjes).
  2. Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak deze even mee.
  3. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat circa 20 minuten koken.
  4. Voeg de roomkaas en slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer.
  5. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Doe de overgebleven champignonplakjes in de soep en breng de soep nog even aan de kook.
  7. Garneer de soep met fijngesneden peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep