Mosterd-uiensoep

Mosterd-uiensoep

Smulweb imageSmulweb

Met deze mosterd-uiensoep zet je een stevige soep neer die snel te maken is. Met de smaak van mosterd en ui en wat prei erbij zet je eenvoudig een lekkere maaltijd op tafel.

15 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mosterd-uiensoep op tafel.

  1. Pel de uien en snijd ze in middelgrote stukjes.
  2. Smelt de boter en laat de uien hierin langzaam glazig bakken. Bak ze extra langzaam voor een betere smaak.
  3. Strooi de bloem over de gebakken uien en roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel even garen.
  4. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en breng de soep aan de kook. Laat de lichtgebonden soep een uurtje pruttelen en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  5. Voeg room en mosterd toe en pureer de soep met een staafmixer.
  6. Proef en voeg eventueel zout en peper toe.
  7. Was de prei en garneer de soep met flinterdunne ringetjes prei.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep