Lentestamppotje

Lentestamppotje

Smulweb imageSmulweb

Een lentestamppotje waar je vrolijk van wordt! Luchtige puree, frisse veldsla, knapperige tuinboontjes en krokante ham. Een droom voor iedere stamppotliefhebber!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lentestamppotje op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Smelt 25 g boter in een pan en schep de ui, de bevroren tuinboontjes en tijm erdoor. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Smoor de boontjes met de deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de repen ham in 5 minuten krokant.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er zoveel melk door dat het een smeuïge puree wordt. Meng de tuinboontjes door de puree en schep de veldsla er beetje bij beetje door.
  5. Breng het stamppotje op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de stamppot in warme diepe borden. Leg de gebakken ham erbovenop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Kruiden Stamppot Vlees