Zebracake

Zebracake

Smulweb imageSmulweb

Bak een overheerlijke zebracake in de oven. Een recept vol vanille-extract, suiker en olie. Verdeel het beslag over twee kommen, één blijft licht, de ander wordt donker met cacaopoeder. Doe het beslag in een bakvorm om en om en bak de cake in de oven.

60 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zebracake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier als het niet anti-aanbak is.
  2. Klop in een grote kom eieren en suiker tot het licht van kleur is en als een dik lint van de garde afloopt. Voeg melk, vanille extract en olie toe en mix goed door elkaar.
  3. Zeef in een andere kom de bloem en bakpoeder door elkaar. Voeg het bloemmengsel in porties toe aan het ei/melk mengsel en klop goed door elkaar. Het beslag moet ongeveer de dikte van vla hebben.
  4. Verdeel het beslag over 2 kommen. Een kom blijft lichtgeel, de andere meng je cacaopoeder doorheen.
  5. Schep 3 el. (of 50 ml. per keer) van het lichte beslag in het midden van de bakvorm. Schep daar direct 3 el. van het donkere beslag midden in. Herhaal deze stap niet wachten tot het beslag is uitgevloeid. Schep direct weer 3 el. licht beslag in het midden en dan weer donker in het midden. Ga door tot het beslag op is. Je kunt het beslag over twee maatbekers/schenkkannen verdelen voor meer gemak.
  6. Zet de bakvorm in de oven en bak ca. 50 minuten. Open de ovendeur niet gedurende de eerste 20 minuten. Test op gaarheid met een satéprikker of iets dergelijks. Als de cake gaar is, snijd dan direct de zijkant los en plaats op een taartrooster. Laat afkoelen en bestrooi eventueel nog met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kruiden Vlees Bakken Cake