Yam som-o ii - thaise pomelo salade

Yam som-o ii - thaise pomelo salade

Smulweb imageSmulweb

De Yam som-o ii is een frisse Thaise pomelo salade met kipfilet, garnalen, kokos, sjalot en knoflook, gebakken in olie. Geserveerd met limoensap, vissaus en suiker. Garneer de salade met rode peper, gedroogde garnalen, cashewnoten en Thaise basilicum.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pomelo
  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Yam som-o ii - thaise pomelo salade op tafel.

  1. Kook de kipfilet gaar in lichtgezouten water, laat afkoelen en snijd in reepjes.
  2. Bak de plakjes sjalot en knoflook krokant in de olie.
  3. Snijd de geweekte, gedroogde en uitgelekte garnalen fijn.
  4. Schil de pomelo dik tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  5. Meng het limoensap met de vissaus en de suiker. Voeg hieraan de gekookte garnalen, kipreepjes, kokos, kokosmelk, sjalot en knoflook toe en meng het geheel.
  6. Schep de salade op een schaal of bord en garneer met de rode peper, de gedroogde garnalen en de cashewnoten.
  7. Garneer met de blaadjes Thaise basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Thaise salade