Gebakken kabeljauwrug met persillade

Gebakken kabeljauwrug met persillade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke gebakken kabeljauwrug bedekt met persillade. Perfect gekruid met knoflook, peterselie, citroenrasp en panko. Serveren met een bijpassend gerecht zoals inktvisinktpasta en als finishing touch een partje citroen en sprinkling van vers gemalen peper.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken kabeljauwrug met persillade op tafel.

  1. Snijd de peterselie en knoflook heel fijn en meng met de panko. Voeg citroenrasp en 4 el olie toe en meng goed.
  2. Verwarm de oven voor op 170°C. Verdeel de kabeljauw in vier gelijke stukken en bestrooi met zout en peper.
  3. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de stukken kabeljauw in een paar minuten rondom bruin. Neem uit de pan en leg op keukenpapier.
  4. Bedek de vis met persillade en leg op een bakplaat in de oven. Gaar de vis nog 5-6 minuten.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak gaar en schep om met wat olie en eventueel inktvisinkt.
  6. Serveer de pasta en vis met een partje citroen en inktvisolie. Bestrooi met versgemalen peper.
eet smakelijk