- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Thaise vis met snijbonen op tafel.
- Snijd de snijbonen schuin in vieren en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in ± 4 min. beetgaar. Spoel de bonen onder water koud en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
- Snijd de ui in dunne partjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes. Pers de limoen uit. Houd 1 tl sap apart.
- Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en wrijf ze in met limoensap, zout en currypasta. Wentel de stukken vis daarna door de bloem.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukken vis op halfhoog vuur in 6-8 min. mooi bruin en gaar.
- Verhit intussen 2 el olie in een wok en roerbak de ui en rode peper 2-3 min. Schep de snijbonen erdoor en roerbak de groenten nog ± 2 min. Breng de snijbonen op smaak met zout en een 1 tl limoensap.
- Verdeel de vis en de groenten over 2 verwarmde borden. Geef er gebakken mie of pittige kokosrijst bij.