Hutspot met kerrie gember en rozijnen

Hutspot met kerrie gember en rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke hutspot met kerrie, gember en rozijnen. De combinatie van smaken in deze hutspot is hemels. Lekker als vervanger van de klassieke hutspot of als aanvullende verrassing op het bord.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hutspot met kerrie gember en rozijnen op tafel.

  1. Kook de aardappelen en wortelen met wat zout en 1 eetlepel kerriepoeder in een laagje water in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Bak de uien en gember 3 minuten in de margarine.
  3. Voeg de knoflook en een ½ eetlepel kerriepoeder toe en bak het geheel nog eens 3 minuten op een laag vuur.
  4. Giet de aardappelen en winterpeen af.
  5. Stamp de aardappelen en winterpeen fijn en roer het uimengsel en de krenten of rozijnen door de hutspot.
  6. Voor een zuurkoolstamppot vervangt u de helft van de wortel door 500 g zuurkool. Kook de zuurkool apart gaar en voeg toe aan de gaargekookte wortel en aardappelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hutspot