Rundercurry met abrikozen

Rundercurry met abrikozen

Smulweb imageSmulweb

De zachte en malse rundercurry met abrikozen heeft een heerlijke smaak door de combinatie van kruiden en bouillon. De abrikozen geven een lichtzoete smaak af en zijn een perfecte match met het vlees. Serveren met rijst of brood en bestrooi het gerecht met verse koriander.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rundercurry met abrikozen op tafel.

  1. Boen de citroen schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht.
  2. Wrijf de citroenrasp, ui, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, zout en peper fijn in een vijzel of pureer de ingrediënten.
  3. Voeg 1 eetlepel citroensap toe zodat een pasta ontstaat.
  4. Meng deze door het vlees en laat 30 minuten intrekken.
  5. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees met kruidenmengsel in 10 minuten bruin.
  6. Giet de kokosmelk, bouillon en sojasaus met de rest van het citroensap erbij en stoof zachtjes met deksel op de pan 1,5 tot 2 uur tot het vlees gaar is.
  7. Voeg de laatste 15 minuten de abrikozen toe.
  8. Bestrooi het gerecht voor het serveren met koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Abrikozen