- 230 g Reblochon
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tartiflette uit grenoble op tafel.
- Hak de ui, een half teentje knoflook en de sjalotten fijn en fruit alles met de spekblokjes in boter. Voeg de witte wijn of de bouillon toe en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout (let op met het zout).
- Kook de aardappelen heel vast, maar niet al te gaar. Laat ze wat afkoelen en snijd ze dan in schijven.
- Wrijf een niet te grote, maar wat diepe ovenschaal in met knoflook en boter. Bouw daarin vier lagen op: laag 1: aardappelen
- laag 2: uien en spek
- laag 3: aardappelen (giet er de room bovenop)
- laag 4: de reblochon in reepjes gesneden (naar keuze met of zonder korst). Leg de kaasreepjes in een diagonaal ruitjespatroon.
- Verwarm de oven voor op 210°.
- Bedek de schotel met aluminiumfolie en laat 10 à 15 minuten garen. Laat eventueel nog even kort grillen voor een lichtbruin korstje.