Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Pate met walnoten en pruimen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150°(.
- Leg de pruimen in een kom en schenk het bier erover. Laat de pruimen ca. 1 uur wellen.
- Maal in een keukenmachine de kippenlevers met het vetspek, de knoflook, het rookspek en het kleurzout fijn. Voeg flink wat versgemalen peper toe.
- Meng het gemalen vleesmengsel met de gewelde pruimen, de twee soorten gehakt, de walnoten en de ontbijtkoek.
- Bekleed een patévorm of cakeblik met de plakjes ontbijtspek
- laat het spek over de randen hangen. Leg het vleesmengsel hierin, druk het aan en vouw het spek over het vleesmengsel heen dicht.
- Dek het geheel af met een stuk bakpapier en aluminiumfolie. Zet de paté in het midden van een braadslee.
- Schenk water in de braadslee tot halverwege de patévorm.
- Schuif de braadslede in de oven en laat de paté in ca. 1,5 uur gaar worden.
- Haal de paté uit de oven en zet er iets zwaars op. Laat de paté afkoelen en haal hem uit de vorm.