Makreelmousse pikant

Makreelmousse pikant

Smulweb imageSmulweb

Pittige makreelmousse met roomkaas, bleekselderij en limoensap. Beleg knapperig geroosterde toastjes van stokbrood met deze smeuïge visdip en serveer met een mespuntje sambal. De toastjes zijn in no time klaar en perfect als borrelhapje.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Makreelmousse pikant op tafel.

  1. Verwijder de vel van de makreel en verdeel het visvlees boven een schaal, in stukjes.
  2. Prak de roomkaas met behulp van een vork door de makreel heen.
  3. Snijd de bleekselderij in zeer smalle repen en snipper het vervolgens in kleine blokjes. Voeg de bleekselderij toe aan de makreel en zorg dat alles goed door elkaar zit.
  4. Breng het geheel op smaak met wat limoensap en een halve eetlepel sambal. Meng het geheel goed door elkaar en kruid het vervolgens met wat peper en zout.
  5. Dek de schaal af met plasticfolie en bewaar hem in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en besmeer deze dun met wat olie.
  7. Leg de sneedjes op een rooster en zet het rooster in het midden van de oven. Rooster de sneetjes ongeveer 1 a 2 minuten aan beide kanten knapperig en goudbruin. Laat de toast vervolgens afkoelen en bewaar het in een luchtdichte trommel tot je het gebruikt.
  8. Besmeer de toastjes met de makreelmousse en schep op elk toastje een mespuntje sambal.
eet smakelijk