Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Makreelmousse pikant op tafel.
- Verwijder de vel van de makreel en verdeel het visvlees boven een schaal, in stukjes.
- Prak de roomkaas met behulp van een vork door de makreel heen.
- Snijd de bleekselderij in zeer smalle repen en snipper het vervolgens in kleine blokjes. Voeg de bleekselderij toe aan de makreel en zorg dat alles goed door elkaar zit.
- Breng het geheel op smaak met wat limoensap en een halve eetlepel sambal. Meng het geheel goed door elkaar en kruid het vervolgens met wat peper en zout.
- Dek de schaal af met plasticfolie en bewaar hem in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en besmeer deze dun met wat olie.
- Leg de sneedjes op een rooster en zet het rooster in het midden van de oven. Rooster de sneetjes ongeveer 1 a 2 minuten aan beide kanten knapperig en goudbruin. Laat de toast vervolgens afkoelen en bewaar het in een luchtdichte trommel tot je het gebruikt.
- Besmeer de toastjes met de makreelmousse en schep op elk toastje een mespuntje sambal.