Pittige kip in braadzak

Pittige kip in braadzak

Smulweb imageSmulweb

Kip om je vingers bij af te likken. Deze pittige kip in braadzak zit bomvol smaak, met onder andere koriander, tijm, knoflook, chilipeper en paprikapoeder. De kip wordt gecombineerd met aardappels, paprika, prei en bospeen. Werkelijk een heerlijke maaltijd om van te genieten!

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige kip in braadzak op tafel.

  1. Maak een marinade van de fijngehakte koriander, gestripte tijm, geperste teentjes knoflook, fijngesneden chilipepers, paprikapoeder, ketjap, olie, zout en peper.
  2. Wrijf de kippenbouten in met de marinade en laat 1 tot 2 uur marineren.
  3. Plaats de kip in de braadzak.
  4. Plaats de in kleine stukjes gesneden aardappels, in reepjes gesneden paprika, in plakjes gesneden prei en de bospeen om de kip. Gebruik eventueel 2 braadzakken in 2 braadsledes.
  5. Bind de braadzak dicht en prik een klein gaatje om de stoom te laten ontsnappen.
  6. Plaats in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven gedurende 1,5 uur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte