Preitaart met geitenkaas

Preitaart met geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke preitaart met geitenkaas uit de oven is zeker een aanrader voor de komende kerstdagen of feestdagen. De romige smaak van geitenkaas is een perfecte combinatie met de kruidige prei en uien. Bon appétit!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Preitaart met geitenkaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de uien toe en laat ze op laag vuur 15 min. stoven. Voeg peper en zout toe.
  2. Leg 6 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van een rechthoek. Snijd de overige 2 plakjes in repen en maak daarmee een opstaande rand. Druk de naden van het deeg goed vast. Bak de taartbodem 10 min. in de oven.
  3. Kook de prei 5 min. in kokend water. Laat uitlekken. Verdeel de ui over de taartbodem, leg de prei erop en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met peper.
  4. Zet de bakplaat in de oven en bak de taart 25 min.
  5. Roer de crème fraîche los en verdeel over de warme taart. Snijd deze in vieren.
  6. Maak een salade van de bietjes, de sjalot en de yoghurtdressing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas