Aardappelsoep met knoflook en spek

Aardappelsoep met knoflook en spek

Smulweb imageSmulweb

Deze Aardappelsoep met knoflook en spek is een succesrecept. Knapperige plakjes spek in de hete olie goed bruin gebakken, tijm en bouillon toevoegen en koken in 20 minuten tot een mooie gladde soep. Serveren met bosuitjes. Een aanrader!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.4 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappelsoep met knoflook en spek op tafel.

  1. Bak de plakjes spek in een soeppan in de hete olie knapperig bruin en leg ze op een bordje.
  2. Fruit de knoflook en ui zachtjes glazig in het bakvet. Bak de aardappel 2-3 minuten zachtjes mee.
  3. Voeg de tijm en bouillon toe en kook de soep in 20 minuten zachtjes gaar.
  4. Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooi gladde soep. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schep de soep in wijde kommen en strooi de bosuitjes erin. Leg de plakjes spek op de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden Vlees Speklap