- 30 g Cognac
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Cocktail van varkenshaasje prachtig voorgerecht op tafel.
- Wrijf het varkenshaasje in met peper en zout en bak het in 15 tot 20 minuten rondom bruin in olijfolie.
- Laat het blikje vruchtencompote uitlekken, het vocht is in dit recept niet nodig. Laat het varkenshaasje 10 minuten rusten en snijd het in kleine stukjes (blokjes van circa 1 cm).
- Leg de stukjes vlees in mooie grote wijnglazen of cocktail/ijs-coupes. Verdeel de uitgelekte vruchtencompote over de glazen.
- Maak een sausje door de mayonaise, ketchup, mosterd en rum te mengen. Verdeel de saus over de glazen.
- Garneer (optioneel) met een doormidden gesneden kerstomaatje. Dat vormt een mooi zuur hapje in dit licht zoete voorgerecht.
- Dek de glazen af met aluminiumfolie en zet ze in de koelkast weg.