Cocktail van varkenshaasje prachtig voorgerecht

Cocktail van varkenshaasje prachtig voorgerecht

Smulweb imageSmulweb

Een prachtige starter die er goed uitziet en fantastisch smaakt. Een cocktail van varkenshaas in een glas, geserveerd met vruchtencompote en een romige saus van mayonaise, ketchup, mosterd en rum.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Cocktail van varkenshaasje prachtig voorgerecht op tafel.

  1. Wrijf het varkenshaasje in met peper en zout en bak het in 15 tot 20 minuten rondom bruin in olijfolie.
  2. Laat het blikje vruchtencompote uitlekken, het vocht is in dit recept niet nodig. Laat het varkenshaasje 10 minuten rusten en snijd het in kleine stukjes (blokjes van circa 1 cm).
  3. Leg de stukjes vlees in mooie grote wijnglazen of cocktail/ijs-coupes. Verdeel de uitgelekte vruchtencompote over de glazen.
  4. Maak een sausje door de mayonaise, ketchup, mosterd en rum te mengen. Verdeel de saus over de glazen.
  5. Garneer (optioneel) met een doormidden gesneden kerstomaatje. Dat vormt een mooi zuur hapje in dit licht zoete voorgerecht.
  6. Dek de glazen af met aluminiumfolie en zet ze in de koelkast weg.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Cocktails