Tonijnsteak met rijst en groente

Tonijnsteak met rijst en groente

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke tonijnsteak met rijst en groente. Het gerecht bestaat uit rijst met paprika, sjalot, knoflook en avocado. De tonijnsteak is kort gegrild en smaakt perfect bij de rijst. Bestrooi de borden met bosui en serveer met een stukje limoen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 18 stappen deze heerlijke Tonijnsteak met rijst en groente op tafel.

  1. Kook de rijst en giet af. Terwijl de rijst kookt kun je de groente snijden.
  2. Snipper het sjalotje.
  3. Hak de knoflook fijn.
  4. Hak de paprika in blokjes.
  5. Snijd de avocado in stukjes.
  6. Hak het bosuitje in ringetjes.
  7. Snijd de limoen in tweeën.
  8. Verhit olie in een koekenpan.
  9. Fruit de sjalot in de pan tot deze glazig begint te worden.
  10. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  11. Voeg de paprika toe en zet het vuur lager.
  12. Voeg de gekookte rijst en het chili/paprikapoeder toe aan de pan en roer door elkaar.
  13. Zet de grilpan op het vuur en smeer de tonijnsteaks in met olie.
  14. Roer de avocado door de rijst en breng op smaak met zout en peper.
  15. Gril de tonijnsteaks kort op hoog vuur, houd ze mooi rood van binnen.
  16. Schep het rijstmengsel op twee borden.
  17. Leg de tonijnsteaks half op de rijst.
  18. Bestrooi de borden met bosui en serveer met een stukje limoen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente