- 0.5 Avocado
Bereidingswijze
Zet in 18 stappen deze heerlijke Tonijnsteak met rijst en groente op tafel.
- Kook de rijst en giet af. Terwijl de rijst kookt kun je de groente snijden.
- Snipper het sjalotje.
- Hak de knoflook fijn.
- Hak de paprika in blokjes.
- Snijd de avocado in stukjes.
- Hak het bosuitje in ringetjes.
- Snijd de limoen in tweeën.
- Verhit olie in een koekenpan.
- Fruit de sjalot in de pan tot deze glazig begint te worden.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de paprika toe en zet het vuur lager.
- Voeg de gekookte rijst en het chili/paprikapoeder toe aan de pan en roer door elkaar.
- Zet de grilpan op het vuur en smeer de tonijnsteaks in met olie.
- Roer de avocado door de rijst en breng op smaak met zout en peper.
- Gril de tonijnsteaks kort op hoog vuur, houd ze mooi rood van binnen.
- Schep het rijstmengsel op twee borden.
- Leg de tonijnsteaks half op de rijst.
- Bestrooi de borden met bosui en serveer met een stukje limoen.