Indiaase bloemkool- zoete aardappel curry

Indiaase bloemkool- zoete aardappel curry

Smulweb imageSmulweb

Deze Indiaase bloemkool-zoete aardappel curry is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Met specerijen, rozijnen en kokosmelk zorgt het voor een overheerlijke smaakbeleving. Voeg kikkererwten en citroensap toe voor extra pit. Bestrooi het geheel met gehakte koriander.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 2 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Indiaase bloemkool- zoete aardappel curry op tafel.

  1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en roerbak ui en gember gedurende 5 tot 8 minuten.
  2. Voeg de specerijen, zout en peper toe en roerbak tot ze geuren vrijkomen.
  3. Voeg tomaat, suiker, zoete aardappel en 250 ml water toe en breng aan de kook. Dek af en laat gedurende 5 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de bloemkool, rozijnen en kokosmelk toe en laat nog ongeveer 15 minuten koken met het deksel schuin op de pan tot alles gaar is.
  5. Roer kikkererwten en citroensap erdoor en verwarm alles nog even door (niet meer laten koken).
  6. Bestrooi met gehakte koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool Zoete aardappelen