Stimpstamp met blauwe kaas

Stimpstamp met blauwe kaas

Smulweb imageSmulweb

Een echte Nederlands gerecht: Stimpstamp met blauwe kaas. Aardappelen gekookt en gestampt met melk en daarna roeren we de in reepjes gesneden andijvie er bij. Als laatste voeg je de verkruimelde blauwe kaas toe en dan is het smullen geblazen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stimpstamp met blauwe kaas op tafel.

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Snijd de andijvie.
  3. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp er samen met de melk een dikke puree van.
  4. Roer er beetje bij beetje de in reepjes gesneden andijvie door.
  5. Verkruimel de blauwe kaas en roer deze als laatste door de stamppot.
  6. Voeg wat vers geraspte nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas