Kreeft a larmoricaine

Kreeft a larmoricaine

Smulweb imageSmulweb

Deze kreeft a larmoricaine brengt je direct naar de Franse kustlijn. Breng water aan de kook en kook de kreeft. Bak de kreeften, voeg de cognac en witte wijn toe en stoof gedurende 10 minuten. Maak hierna de saus af met kreeftevocht, merg, koraal en room en meng de peterselie eronder. Serveer de kreeft met de saus en waan jezelf in Frankrijk.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kreeft a larmoricaine op tafel.

  1. Hak de sjalot, de wortel, de seldertak en de knoflook fijn. Hak de dragon fijn. Hak de peterselie fijn.
  2. Breng een grote pot water aan de kook. Geef de levende kreeft een flinke tik op de kop om ze te verdoven. Kook ze 2,5 minuten. Haal ze uit de pot en snijd ze overlangs in 2. Verwijder darmkanaal en maag. Vang het vocht, merg en de rode koraal op en passeer door een zeef.
  3. Bak de kreefthelften in zeer hete olijfolie tot de pantsers helrood zijn. Haal de kreeften uit de pan en giet de olijfolie weg. Voeg boter toe in de pan.
  4. Fruit de sjalot, wortel, selder en knoflook glazig in de pan. Flamber dit mengsel met de cognac en blus het met de witte wijn en visfond. Voeg tomaat en dragon toe en laat 10 minuten stoven met deksel op de pan.
  5. Haal de kreeft uit de pan en houd deze warm. Voeg kreeftevocht, merg, koraal en room aan de saus toe en laat inkoken. Monteer de saus met boter en meng de peterselie eronder.
  6. Serveer de kreeft met de saus.
eet smakelijk